Thursday, October 20, 2011

Pumpkin Cake / Гарбузовий кекс


Yum!!! 
This pumpkin cake indeed is very yummy and you don't taste the pumpkin at all, which is excellent for people like my husband who considers pumpkin an animal food. On the contrary, he eats pumpkin seeds. He actually makes himself a pumpkin seed candy and eats it every morning as it helps men with prostate problems (let me tell you those little candies he makes are very tasty, so I steel one myself from time to time, not that I have any prostate problems. :))))) Cutting a long story short, today I would like to treat you to this delicious pumpkin cake.

Вітаю! 
Сьогодні я вас хочу почастувати дуже смачним і цікавим гарбузовим кексиком. Саме цікаве що в кексику зовсім не чути смак гарбуза, це для таких як мій чоловік який вважає що гарбузи це їжа свійських тварин. Ні, він дуже любить гарбузове насіння. Він його їсть навіть дуже часто. З гарбузового насінна і меду він ліпить собі такі спеціальні цукерки які смокче щоранку, бо такі цукерки дуже помічні на проблеми з простатою. Скажу вам по-секрету що ті його цукерочки дуже смачні, я і сама можу одною нераз поласувати, але зовсім не тому що у мене є проблеми з простатою. :)))


Ingredients:

2 cups of all-purpose flour 
2 teaspoons of baking powder 
2 teaspoons of ground cinnamon
1 teaspoon of baking soda
1/4 teaspoon of salt
1-1/4 cups of sugar
1 15 ounce can of punpkin
4 eggs
1 cup of vegetable oil
3/4 cup toasted chopped pecans

Directions

Preheat oven to 350 degrees F. In a medium mixing bowl, stir together flour, baking powder, cinnamon, baking soda, and salt; set aside. In a large mixing bowl, beat together sugar, pumpkin, eggs, and oil with an electric mixer on medium speed. Beat in the four mixture until well mixed. If desired, stir in pecans.

Spread batter in an ungreased baking pan. I lined the pan with parchment paper. Bake for 20-25 minutes or until a wooden toothpick inserted in center comes out clean. Cool in pan on a wire rack. Prepare Cream Cheese Frosting; spread over top. Cut into bars. Top with desired toppings.



 Now grab yourself a cup of coffee or tea, whichever one you like better, and enjoy! 
Bon apetit!!!
А тепер прошу собі приготувати запашну каву або міцний чай і насолоджуйтесь.
Смачного!!!

Перепис:
2 скл муки
2 ч.л. порошку до печива
2 ч.л. цинамону (кориці)
1 ч.л. соди
1/4 ч.л. солі
1,1/4 скл цукру
1,5 скл гарбузяного пюре
4 яйця
1 скл олії без запаху
3/4 скл подріблених горіхів

Розігріти духовку до 180-190 градусів Цельсія.  В невеликій мисці змішати всі сухі складники окрім цукру: мука, сода, порошок, цинамон, сіль. В великій мисці збити яйця з цукром, додати олію і гарбузяне пюре. З’єднати сухі компоненти з яєчно-гарбузяною масою. Збити щераз міксером, додати горіхи і вилити в застелену бритванку. Пекти 20-25 хвилин або поки паличка встромлена в середину не буде суха. Остудити. Перекласти на таріль. Зверху можна викласти збиту сметанку з цукром.
Смачного!

No comments:

Post a Comment